ETALAGEGELUK

Marieke Lucas Rijneveld & Tammo Schuringa

Verschenen: oktober 2020
Gedichten: Marieke Lucas Rijneveld
Collages: Tammo Schuringa
Vormgeving: Mart. Warmerdam
Uitgave: 28 x 21.6 cm, 28 p., 10 full color afbn., soft cover singersteek
ISBN 978-90-78670-68-1

Prijs boek + print: € 99,00

99,00 incl. BTW

Goed om te weten:

Het werk kan ook worden ingelijst. Neem contact op met ons over de mogelijkheden en kosten.
Je kunt het werk daarna bij ons ophalen of in overleg – tegen meerkosten – bij je thuis laten bezorgen.

Marieke Lucas Rijneveld schreef, speciaal voor deze nieuwe 99 Edition, tien gedichten over een meisje dat zich jongen voelt – een cyclus over de zoektocht naar de eigen identiteit. Tammo Schuringa maakte, geïnspireerd op deze gedichten, een serie  collages. De samenwerking tussen Schuringa en Rijneveld mondde uit in Etalagegeluk, dat als zevende deel verscheen in de reeks 99 Editions, in een gelimiteerde oplage van 99 exemplaren. De bundel werd vormgegeven door Mart. Warmerdam en uitgegeven door Riëlle Boerland.

Bekijk hier een impressie van de bundel:

 

Marieke Lucas Rijneveld (1991) debuteerde in 2015 met de dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh Prijs voor het beste poëziedebuut. Zij groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die haar in 2015 het C.C.S. Crone-stipendium toekende. In januari 2019 verscheen haar tweede dichtbundel Fantoommerrie. Deze bundel won de Ida Gerhard Poëzieprijs 2020 en stond op de shortlist van de Herman de Coninckprijs voor poëzie 2020. Haar debuutroman De avond is ongemak verscheen in 2018 en stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019 en werd bekroond met de ANV Debutantenprijs. De vertaalrechten van De avond is ongemak zijn verkocht aan ruim 30 landen en de Engelse vertaling, The Discomfort of Evening, werd bekroond met de prestigieuze International Booker Prize 2020.

Tammo Schuringa (1962) is beeldend kunstenaar. Hij studeerde een jaar Nederlandse taal- en letterkunde en vervolgde zijn studie aan de Gerrit Rietveld Academie. Na zijn afstuderen begon hij naast zijn autonome werk ook toegepast werk te maken voor diverse kranten en tijdschriften, waaronder Carp, de Volkskrant, Vrij Nederland, de VPRO gids en de Revisor. In 2005 won Schuringa de Dutch Design Award voor zijn illustraties. Sinds 2001 geeft hij les bij de vooropleiding van de Gerrit Rietveld Academie (Fine Arts) en sinds 2011 bij de afdeling Illustratie van ArtEZ Zwolle. In 2007 en 2012 gaf hij in het kader van een uitwisselingsprogramma tussen de Rietveld Academie en de Nola Hatterman Art Academy les in Paramaribo. Met Paul Faber en Chandra van Binnendijk maakte hij in 2010 een boek over de straatkunst in Suriname, Schaafijs & Wilde Bussen. Schuringa exposeert in binnen- en buitenland, zie www.tammoschuringa.nl.

Editie

De oplage bedraagt – zoals altijd in de 99 Editions-serie – 99 genummerde en door de schrijver en kunstenaar gesigneerde exemplaren. De bundel heeft een omvang van 28 pagina’s. Bij de bundel hoort een genummerde en door de kunstenaar gesigneerde piëzografie van een collage (niet in de bundel afgebeeld) op het formaat 31 x 23 cm en geprint op Innova IFA24 210 grs Mat Fine Art Paper door Ruijgrok Piëzografie. Prijs editie: € 99,-.