ALS PARELMOER

Gabriele Viertel & Elly de Waard

Verschenen: 4 januari 2018
Gedichten: Elly de Waard
Foto’s: Gabriele Viertel
Vormgeving: Mart. Warmerdam
Formaat: 28 x 21.6 cm
Uitgave: 15 fc afb., 32 p., genaaid (singersteek)
Oplage: 99 genummerde en gesigneerde ex.
Prijs boek + print: € 99,00

99,00 incl. BTW

Goed om te weten:

Het werk kan ook worden ingelijst. Neem contact op met ons over de mogelijkheden en kosten.
Je kunt het werk daarna bij ons ophalen of in overleg – tegen meerkosten – bij je thuis laten bezorgen.

Beeldend kunstenaar Gabriele Viertel (1969) maakte zestien foto’s. Dichter Elly de Waard (1940) heeft zich door die foto’s laten inspireren en plaatste er haar gedichten bij. Hun samenwerking mondde uit in de bundel Als Parelmoer. Over haar samenwerking met Viertel zegt De Waard: “Door het combineren van haar foto’s met mijn gedichten ben ik in staat om een tot nu toe tamelijk onbekende kant van mijn werk – seksualiteit en erotiek – te belichten en wel op een manier die in de moderne wereld van verkrachting, verminking van geslachtsdelen en geweld tegen vrouwen, naar de achtergrond is verdreven, namelijk voorzien van schoonheid, tederheid, liefde en met een als tegengif zeer zinvolle en aangename glamour. Aan de andere kant werpen mijn gedichten ook een nieuw en verrassend licht op Gabriele’s foto’s. Ze krijgen er een diepere gelaagdheid door”.

Bekijk hier een impressie

Gabriele Viertel fotografeert al vanaf haar jeugd maar pas sinds enkele jaren is ze zich hiermee als zelfstandig kunstenaar gaan profileren. Sinds 2011 werkt ze fulltime als fotograaf. Haar werk kenmerkt zich door de klassieke fotografie te combineren met surrealistische elementen, waarbij ze voornamelijk onder water fotografeert. Ze ontving in de weinige jaren dat ze nog maar bezig is al verschillende internationale prijzen en nominaties. Ze exposeerde in de VS en Europa. Viertel woont en werkt in Eindhoven.

Elly de Waard schreef meer dan vijftien jaar over popmuziek voor de Volkskrant en Vrij Nederland en gold als een der spraakmakers op dit terrein. Ze debuteerde in 1978 als dichter met de bundel Afstand. In de jaren tachtig was Elly de Waard actief in de vrouwenbeweging, met name de literaire kant. Haar rijke poëtische oeuvre omvat inmiddels ruim 850 gedichten, gepubliceerd in meer dan 15 bundels.

Als Parelmoer verscheen als vijfde deel in de reeks 99 Editions, in een gelimiteerde oplage van 99 exemplaren. Bij de bundel hoort een gesigneerde print van de foto Hunting van Gabriele Viertel, eveneens in een oplage van 99, formaat 32.5 x 23 cm, geprint op 305 grs Hahnemühle Photo Rag Ultra Smooth Paper.

Bekijk hier de print.