Amsterdam Dreamtown: Molen De Gooyer

Pijffers & Brizzi

Pijffers & Brizzi, Molen De Gooyer (2015)
Techniek: Giclee print op 285 grs Hahnemühle Fine Art Pearl
Formaat: 36 x 48 cm
Oplage: 50 (genummerd en gesigneerd)
Prijs: € 325,- (incl. boek)

Prijs geplakt op aluminium:  € 410,00

325,00 incl. BTW

Goed om te weten:

Het werk kan ook worden ingelijst. Neem contact op met ons over de mogelijkheden en kosten.
Je kunt het werk daarna bij ons ophalen of in overleg – tegen meerkosten – bij je thuis laten bezorgen.

Willem Pijffers en Emilio Brizzi wilden graag het individuele karakter van een aantal bijzondere Amsterdamse gebouwen benadrukken en bedachten daarvoor een ingenieus concept: ze fotografeerden historische panden, maakten die vrijstaand en plaatsten ze vervolgens in een exotische (stock)foto. Het effect is, behalve dat van de visuele verrassing, een nieuwe blik op deze panden, die normaal niet of nauwelijks opvallen in hun omgeving.

In Amsterdam Dreamtown – een handzaam boekje met 30 uitneembare ansichtkaarten, historische achtergrondinformatie plus plattegrond – nemen Pijffers & Brizzi je mee op een verrassende wandeling langs  bijzondere panden in de Amsterdamse binnenstad.

Ter gelegenheid van de publicatie van Amsterdam Dreamtown verscheen bij 99 Uitgevers/Publishers een speciale editie: een fotoprint van molen De Gooyer op de hoek van de Zeeburgerstraat  en de Sarphatistraat. Molen De Gooyer, gebouwd in de 16e eeuw, is, zoals veel molens in Amsterdam, vele malen verplaatst. Molens stonden op de stadswallen om zo veel mogelijk wind te vangen en werden verplaatst als bij stadsuitbreidingen de wallen werden verlegd. De Gooyer is in 1814 terecht gekomen op de huidige plek. Daartoe was in 1812 een watermolen afgebroken, met behoud van de stenen onderbouw. Momenteel is in de molen Brouwerij ‘t IJ gevestigd. Na zoveel verplaatsingen kon een uitstapje naar China er nog wel bij.