Amsterdam Dreamtown

Pijffers & Brizzi

Verschenen: januari 2015
Concept & fotografie: Willem Pijffers, Emilio Brizzi
Vormgeving: Mart. Warmerdam
Druk: Epos Press
Formaat: 17 x 12 cm
Uitgave: boekje met 30 fc ansichtkaarten (64 p.) en tekstboekje (16 p.) in mapje

14,95 incl. BTW

In 1613 werd begonnen met de aanleg van nieuwbouw rond de oude stadskern van Amsterdam. Langs de nieuw gegraven grachten konden burgers losse kavels verwerven. Daarop bouwden de trotse eigenaren hun eigen huis, meestal vrijstaand. Vier eeuwen later zien we de Amsterdamse grachten als een langgerekte gevel van aaneengesloten gebouwen.

Willem Pijffers en Emilio Brizzi wilden graag het individuele karakter van een aantal bijzondere huizen benadrukken en bedachten daarvoor een ingenieus concept: ze fotografeerden historische panden, maakten die vrijstaand en plaatsten ze vervolgens in een exotische (stock)foto. Het effect is, behalve dat van de visuele verrassing, een nieuwe blik op deze panden, die normaal niet of nauwelijks opvallen in hun omgeving.

In ‘Amsterdam Dreamtown’ – een handzaam boekje met 30 uitneembare ansichtkaarten, historische achtergrondinformatie plus plattegrond – nemen Pijffers & Brizzi je mee op een verrassende wandeling langs  bijzondere panden in de Amsterdamse binnenstad.

Bekijk via deze link dit unieke boekje.

Speciale editie
Ter gelegenheid van de publicatie van Amsterdam Dreamtown verscheen bij 99 Uitgevers/Publishers een speciale editie: een fotoprint van molen De Gooyer. Klik hier voor meer informatie over de editie.