IK DICHT JE BIJ ME

Iris Le Rütte

Verschenen: 27 mei 2015
Gedichten en tekeningen: Iris Le Rütte
Vormgeving: Steven Boland
Druk: Wilco Art Books
Uitgave: 23 x 15.5 cm, 128 pag. binnenwerk, 65 afbn. in fc offset, hard cover in linnen band + stofomslag
Winkelprijs: € 24,50

 

24,50 incl. BTW

Iris Le Rütte (1960) is beeldend kunstenaar en dichter. Haar sculpturen – waaronder de spraakmakende groep dromedarissen getiteld Fata Morgana aan de Amsterdamse Wibautstraat – zijn in vele Nederlandse steden in de openbare ruimte te zien, maar ook in musea zoals Beelden aan Zee te Scheveningen, waar zij in 2015 een solotentoonstelling had. Le Rütte publiceert haar poëzie in onder meer Hollands Maandblad.

Haar tekeningen verschenen in talrijke boeken, tijdschriften en kranten, zoals Hollands Maandblad en NRC Handelsblad. Een zeer bijzonder project was haar samenwerking met Leo Vroman in De mooiste Gedichten (2007), waarbij Vromans gedichten verlucht werden met tekeningen van Le Rütte. Bindend element in beider werk zijn de thema’s liefde en vergankelijkheid, geboorte en dood.

Met Ik dicht je bij me verschijnt voor het eerst een bundel met eigen gedichten, in combinatie met haar tekeningen. Tom van Deel: “Tekst en tekeningen versterken en verhelderen elkaar wederzijds in het werk van Iris Le Rütte; de tekeningen geven ruimte en betekenis aan de gedichten. Ze staan hoe dan ook in een geheimzinnig verband met de tekst.”

Speciale editie

Bij de publicatie van het boek verscheen de speciale editie Eros & Thanatos: een print van een tekening, in een oplage van 20, genummerd en gesigneerd. Techniek: Giclee print op 192 grs Epson Matte Paper, met handgeborduurde details. Formaat: 29.7 x 21 cm. Prijs print: € 245,-.

Geïnteresseerd? Bekijk de editie in 99 GALLERY.