LUILEKKERLANDSCHAP

Korrie Besems

Verschenen: mei 2013
Fotografie: Korrie Besems
Tekst: P. Delpeut
Formaat: 29 x 24.5 cm
Uitgave: 48 fc afb., 104 p., wire-o gebonden
ISBN: 978-90-78670-31-5

Niet meer leverbaar

Korrie Besems (1961) 
fotografeerde tussen juni 2010
 en oktober 2011 de grensgebieden
 tussen vermaak en wonen, tussen vrije tijd en dagelijks leven: recreatieparken, golfterreinen, shopping malls, vakantie resorts en retailparken. Vrije tijd is de laatste 
decennia big business geworden.

De claim die de vrijetijdsindustrie hiermee legt op het Nederlandse landschap heeft langdurige gevolgen voor de kwaliteit en het uiterlijk van dat landschap. Door veranderingen in de recreatievraag, zoals de toenemende behoefte aan belevenissen, emoties en verhalen, worden aan vrijetijdslandschappen andere eisen gesteld dan in het verleden. Men kan en wil steeds meer geld uitgeven om vrije tijd op een unieke, ludieke, sportieve of speelse wijze te beleven. Vrije tijd is niet meer de tijd waarin je ‘niets hoeft’ maar waarin je ‘beleeft’.

Filmmaker en schrijver Peter Delpeut (1956) schreef een inleidende tekst, waarin hij dieper ingaat op de ‘disneyficatie’ van het Nederlandse cultuurlandschap en de betekenis die Besems’ fotografie daaraan geeft.

Van 18 mei t/m 14 juli 2013 exposeerde Korrie Besems het project Luilekkerlandschap in de projectzaal van Museum De Pont, Tilburg.

SPECIALE EDITIE

Er is tevens een speciale editie verschenen met keuze uit 6 fotoprints:

Luilekkerlandschap_speciale_editie

Ben je geïnteresseerd? Stuur ons een email.