Music Art Love

Sylvia Tóth

Verschenen: november 2021
Teksten: Iván Fischer, Ad ‘s-Gravesande, Ruud Lapré, Maya Meijer-Bergmans, Jan Raes, Paul Stamsnijder, Sylvia Tóth
Vormgeving: Mart. Warmerdam
Formaat: 28 x 22 cm
Uitgave: 125 fc afb., 192 p., hard cover, Nederlandse en Engelse editie

Dit boek is uitsluitend bestemd voor de inner circle van Sylvia Tóth en kan daarom niet besteld worden

 

Sylvia Tóth is bij de meesten van ons vooral bekend als directeur van uitzendbureau Content, dat ze in 1986 naar de beurs bracht. Hiermee werd ze de eerste vrouwelijke voorzitter van een beursgenoteerd bedrijf in Nederland. Ze bekleedt tal van bestuursfuncties, ondere andere voor het Budapest Festival Orchestra en de New York Philharmonic. Vanaf het midden van de jaren negentig zet zij zich met haar Charity Foundation in voor allerlei doelen om zowel kansarme als zieke, maar ook ambitieuze jongeren te kunnen helpen. In 2020 voegt ze daar de Sylvia Tóth Art & Culture Foundation aan toe. Zelf zegt ze hierover: “Mijn visie is altijd heel simpel geweest: het draait om de mens. Dus vergeet de bedoeling niet.” En: “Succes wordt pas succes als je het deelt.”

Kunst verzamelen is voor Sylvia Tóth een bron van levenslust. Vanuit die overtuiging heeft zij in meer dan veertig jaar een eigen kunstcollectie opgebouwd. Als ondernemer, bestuurder, investeerder en filantroop heeft zij veel van de wereld mogen zien. De meeste werken kocht zij tijdens haar reizen, om de herinnering aan de persoonlijkheden die ze ontmoette vast te leggen, om de plekken die ze bezocht en de muziek waarvan ze genoot te bewaren. Voor Sylvia is kunst een baken van rust in haar dynamische bestaan. Door de coronacrisis kon ze niet meer reizen. Ze genoot van haar collectie en beleefde al haar reizen in gedachten opnieuw. Om die rijkdom te delen, ontstond het idee voor dit boek, waarin zij een selectie van haar meest dierbare stukken heeft samengebracht. Ook haar andere grote passie, muziek, komt in het boek aan bod. Door het scannen van QR-codes kan die worden bekeken en beluisterd.

Blader mee door het boek voor een indruk.

Tot 7 maart 2022 zijn in Museum Escher in het Paleis in Den Haag 10 zeefdrukken van Andy Warhol uit de collectie van Sylvia Tóth te bewonderen, waaronder een portret van onze toenmalige koningin Beatrix uit de serie Reigning Queens (1985).