ROUNDTRIP

Jan Maarten Voskuil

Verschenen: maart 2019
Tekst: Jan Peter Kern, Reinhard Spieler
Vormgeving: Mart. Warmerdam
Formaat: 22 x 22 cm
Uitgave: 95 fc afb., 144 p., hard cover

30,00 incl. BTW

Het werk van Jan Maarten Voskuil (1964) zoekt de grenzen op van de schilderkunst en raakt daarbij aan architectuur, design en beeldhouwkunst. Maar het blijven, zo zegt hijzelf, schilderijen: “Uiteindelijk is het niet meer dan linnen op spieraam. (–) Mijn werk gaat net zo min over beeldhouwkunst, als dat de platte werken van Carl Andre over schilderkunst gaan”.

Zijn werk is verwant aan het minimalisme en de geometrische abstractie. Tegelijkertijd probeert Voskuil daaraan te ontsnappen door het gebruik van deconstructie en het glooiende organische oppervlak van zijn werk. De werken worden hierdoor ogenschijnlijk aanraakbaar en sensibel. Met diverse galeries in onder meer de Verenigde Staten en Duitsland is zijn werk verspreid in collecties van particulieren en musea, van Japan en China tot Europa, Australië en de Verenigde Staten.

Round Trip is een reis in de tijd van Voskuils werk van de afgelopen tien jaar. Tegelijkertijd verwijst de titel naar de centrale rol die de cirkel speelt in de constructie van zijn schilderijen.

 

Speciale editie Broken Light
Speciaal ter gelegenheid van de publicatie van Round Trip maakte Jan Maarten Voskuil de editie Broken Light, een aquaset zeefdruk op 400 grs Hahnemühle Paper, formaat 28 x 28 cm, in een oplage van 100. Prijs zeefdruk + boek: € 150,-. (incl. btw). Ingelijst kost de editie € 225,- (incl. btw).

Je kunt hier de editie Broken Light bestellen.