INSOMNIA

Erik Bos

Verschenen: november 2010
Auteur: E. Bos
Fotografie: J. de Beijer, E. Bos, Ch. Fréger, G. van Niel e.a.
Vormgeving: Mart. Warmerdam
Druk: Lecturis
Uitgave: 22 x 24 cm, 220 fc afbn., 408 pag., gebonden
ISBN: 978-90-78670-18-6

35,00 incl. BTW

Erik Bos leidt al ruim twintig jaar Galerie Nouvelles Images. In 2010 bestond de galerie vijftig jaar en dit was voor hem aanleiding zijn persoonlijke bewondering en verwondering voor de kunst van ‘zijn’ kunstenaars op te tekenen. “Het schrijven over kunst is voor mij een voorwaarde om kunst beter te kunnen benaderen en daarmee beter te zien”.

INSOMNIA is een zeer gevarieerd boek, waarin telkens een ander aspect van het kunstenaarschap onder de aandacht wordt gebracht. Het bevat een verrassende verscheidenheid aan teksten in de vorm van brieven aan en interviews met 21 kunstenaars onder wie Armando, Jan Roeland, Willem Hussem, Jan van der Pol, Michael Raedecker, Carel Visser, Helen Frik en Gijs Assman. De teksten worden aangevuld met een representatieve selectie van de columns die Bos schreef voor het tijdschrift Kunstbeeld. Speciaal voor dit boek maakten Jasper de Beijer en Charles Fréger bijzondere fotoportretten van hun collega-kunstenaars.
Daarnaast bevat het boek 17 recepten van hobbykok Bos. De gerechten zien eruit als kunstwerken op zich.

De band van het boek is bedrukt met fosforiserende inkt: als het licht in de leeskamer is gedoofd, blijft INSOMNIA nog lang nagloeien …